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15年前、横浜のクライスラーに勤務していた時に、OBの先輩がちょくちょく店に来て飲んでいたのが、ホワイト・ラベルのソーダ割り。最近、巷で流行のハイ・ボールってやつですね。このレンジのブレンデッドの中じゃ、モルティーだし、割ってものびるので、自分も愛飲しています。名前も気に入ってます、「ホワイト・ラベル」。

(昔は今と逆で、デュワーズのほうが下に小さく書かれていたんです。なので年配の方は、デュワーズとは言わずホワイト・ラベルとオーダーされる方が多いですね。)

先日、久しぶりにホワイト・ラベルのメイン・モルト「アバフェルディ」を堪能してきました。
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ここまでファミリーが揃うと圧巻。さすが「Coffee Bar K」。

ソフトでほんのり甘く、スムース。女性にもお勧めのモルトです。ラベルもかわいいんですよ。バカルディ傘下後のリリースボトルも、ラベルにはUDの花と動物シリーズ時代の赤リス君は健在なんです。名前が思い出せない場合は、「赤リスのモルト!」でOK。

久々にウィスキーで二日酔いになりました。だって、NさんとHさんがジャブジャブ注ぐんだもん。



"Aberfeldy"

When I worked at Chrysler Yokohama 15 years ago, Ob had often come to drink White Label with soda. High Ball. It's popularity with the public recently in Japan. White Label is good whisky. It's malty and suitable for with water or soda. Name is also nice. "White Label".

Some elderly man order this whisky by saying "White Labal" . Because this whisky's label had been printed that "White Label" was bigger than "Dewar's" in old the days.

Recently I enjoyed Aberfeldy. It's a main malt of White Label.

That's just what you'd expect from Coffee Bar K. They have all family of this whisky.

Soft, smooth and bit sweet. I also recommend this for ladies. Even after the bottle was released by Bacardi, the red squirrel in era of UD flowers and animalsis is still alive. If you can not remember the name, "red squirrel malt!" Okay.

It's been a while since I got drunk in whisky. Well, that's because H and N pour the whisky after another.
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飲みましたよ、ボジョレー・ヌーボー。毎度のことながら、自分ちでは扱わないので仕事終了後ワイン・バーで。

ボジョレーのベンチマーク的存在のジョルジュ・デュブッフ。かれこれ15年くらい飲んでるなー。

今年の出来?

可もなく、不可もなくって感じです。



"BEAUJOLAIS NOUVEAU 2010"

I went to the wine bar for drinking Beaujolais Nouveau 2010.

Georges Duboeuf is benchmark of Beaujolais. I've been drinking it for about 15 years.

This year's one? It's neither good nor bad, I think.
ザクロの季節です。イラン産、アフガニスタン産が大粒で実もしっかりしているので好んで使っています。

が、今年はなぜか11月中旬になろうとしているのに出回らないんですよ、シンガポール。しょうがないので、ダメもとで、インド産を全く期待せずに買ってみました。どうせ、実も小さいし、色なんかもピンクで全然ダメなんだろうなー、と思いつつ開けてビックリ!
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大当たり!中東産でもここまでクオリティーの高いザクロは滅多にありません。食べてみると、案の定、種まで食べても気にならないレベルの逸品。

おすすめは、やはりジャック・ローズ。カルヴァドスの芳醇な香りと、フレッシュ・ザクロの瑞々しい甘さ、優しい酸味。そして、なにより素敵なのが、カルヴァドスと相まって創り出される妖艶な紅色。エロいです。

この時期限定の「The 淑女のカクテル」と勝手に思ってます。

淑女、来ねーかなー。



"The lady's cocktail"

Right now, pomegranates are in season. I normally use it which made from Iran or Afghanistan, because it is large grain and juicy.

But I don't know why, it doesn't go on sale Singapore market even though it was already mid-Nov. So I bought Indian one without any expectations. Anyway I thought that grain is small and color is pink, but I was surprised when I opened it.

Wonderful! It's rare pomegranate. It is very difficult to find such a pomegranate. Even if it made from Middle East. Sure enough, it's a great. Even if I ate it with a seed, I didn't mind.

My recommendation is Jack Rose. Rich aroma of calvados, juicy pomegranate's sweetness and softly sour taste. Above all, color which glamorous red made from calvados and pomegranate is fantastic. Erotic.

This is exactly seasonal The lady's cocktail.

I wish ladies came to my bar...


日本にいる同級生にマレー鉄道のチケットを頼まれたので、シンガポール駅で買ってきました。なかなか雰囲気のある建物です。この駅舎、マレーシアの持ち物なんですって。
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発券カウンター。例のごとく、仕事はトロイです。一番右のカウンター、クローズになってるんですど、中におじさん座ってるんですよ。なんか金勘定してるとか作業してるわけでもなく、ただ前を見つめてちょこんと。「なら、開けんかい!」とは思いませんでしたけど。南国シフトですから。
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マレーシアへ続く線路。脇にフードコートがありました。お昼時ということもあり、鉄道の乗客、というよりご飯を食べに来てる人がほとんどのよう。のんびりしてるなー。



"Singapore Station"

My classmates in school asked me to get ticket of Malayan Railways for us, so I bought it at the Singapore station. Quaint station. They say Malaysia have this station.

Ticket counter. It's slow to get work done. That's typical. And the right side counter is off, but man sit in the counter. He just sit without work anything. Ok, ok. I don't mind any more. Here is southern country.

The railroad which continue to Malaysia. There is some food coat beside railroad. When I came here at lunch, so it seems most people is not passenger, they are come to here for have a lunch. Easygoing...

How? This movie is not CG. We all know what's going on.
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