上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。
賀正!

明けましておめでとうございます。今年もよろしくお願いします。

今年の初振りは、「ガルフストリーム」。

ガルフストリームとは、メキシコ湾流のこと。

レシピ:

・ウォッカ 10ml
・ピーチ・リキュール 20ml
・ブルー・キュラソー 10ml
・グレープ・フルーツ・ジュース 40ml
・パイナップル・ジュース 40ml

シェイクして、コリンズ・グラスへ。

ショート・スタイル、もしくはロック・スタイルでつくるバーテンダーがほとんどと思いますが、自分はフレッシュ・ジュースをたっぷり使ったロング・スタイルでつくっています。このレシピ、中華街のバー「Great Wall」の陳さん直伝レシピ。甘く爽やかな味に、綺麗なエメラルドグリーン(ブルー?)。ローカルにも人気のカクテルです。


南国~なカクテルで始まった2011年。今年も頑張って美味しいカクテルつくります。



"Gulfstream"

Happy New Year!

This year's first cocktail I made is "Gulfstream (the gulf stream)".

recipe

Vodka : 10ml
Peach liqueur : 20ml
Blue Curacao : 10ml
Grape Fruit Juice : 40ml
Pineapple Juice : 40ml

Shake, Collins Glass.

Most of bartender make this cocktail by short style or rock style. But I make it by long style which has a generous quantity of fresh juice.

Actually I learned this recipe directly from Mr. Chin who is owner of bar "Great Wall" in Yokohama china town. Refresh, sweetness and beautiful emerald green (blue?). It's also popular among Singaporean.

Started shaking by tropical cocktail in 2011. I'll make nice cocktails again this year and do my best! Cheers!
Comment
≪この記事へのコメント≫
コメントを投稿する
URL:
Comment:
Pass:
Secret: 管理者にだけ表示を許可する
 
Trackback
この記事のトラックバックURL
≪この記事へのトラックバック≫
SEO対策 < カクテル , バーテンダー , シンガポール >
Designed by aykm. Copyright ©在星バーテンダーの日記(カクテル&海外生活) All Rights Reserved.
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。